- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Разрешена сага оно немачког Руса – и откривена улога Федерера

© AP Photo / Seth WenigАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Бивши агент Александра Зверева, Патрисио Апеј, истакао је да се он и Немац нису растали у добрим односима, те да је Немцу било раније много боље у погледу уговора, него сада код Роџера Федерера.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Истиче Апеј да је Зверев спао на један уговор, а сада га заступа „Теам 8 агенција“, чији су власници Роџер Федерер и Тони Годсик.
Зверев није имао ни времена ни жеље да говори о томе. Када је дошао до броја три са мном, био је то чудесан крај сезоне (2018. године) са седам рекламних уговора, неко га је убедио да је трава зеленија другде“, каже Апеј за Клеј Тенис и додаје:
„Да ми је рекао да жели да иде код Федерера, лично бих га одвео и рекао им да је Саша фин момак, осетљив, али да се пазе његовог ега. Ипак, то мора да буде договор, а не да ме он једнострано исече. Видео сам га неколико пута и рекао му да ћемо потрошити много новца на ту борбу: ‘Ако желиш да разговарамо, хајде. Ако не овде, ево ти мој телефон’. Никада није желео да разговара. И разумем га, млад је“.
Какав је епилог целе приче?
„А у уговору је био проценат. Ако сам тада испреговарао 45 милиона долара за уговор, најлогичнија ствар јесте да би следећи могао да буде дупло вреднији. Почело је да му иде лоше – на терену и ван њега – пандемија је успорила припрему за суђење, тако да смо се договорили и тако решили ствар“.
Истиче бивши агент Зверева да је миран после свега што се дешавало, те да освајањем великих трофеја Немац може до велике каријере.

„Гледајте, миран сам и добро спавам. Неке ствари су јасне – пре две године је имао седам уговора, а сада му је остао један, колико знам. Врло је добар играч, освојиће много слемова, али прошло је оно време у којем је он принц пре него што постане краљ. Ако освоји пет Вимблдона, онда може да промени ствари. Он је као типични тениски шампион који увек зна више од других. Ја немам проблем с њим. Такве ствари се дешавају, мора да је имао своје разлоге“, закључује Апеј, који сада заступа Стефаноса Циципаса.

Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
СПОРТ
Американац никада није победио Новака и то га боли: За све је боље да Ђоковић не игра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала