- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Брод са скоро 30.000 тона кукуруза кренуо из Црноморска у Истанбул

CC0 / Pixabay / Кукуруз и пшеница
Кукуруз и пшеница - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Брод са кукурузом испловио је у четвртак из луке Црноморск у Украјини и упутио се у Истанбул у оквиру прехрамбеног споразума, саопштио је Заједнички координациони центар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Трговачки брод 'I MARIA' са 27.982 тоне кукуруза кренуо је данас (у четвртак) из Црноморска поморским хуманитарним коридором у оквиру Црноморске иницијативе о житу. Брод се упутио у Истанбул“, наводи се у саопштењу.

Претходно је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије Михаил Мизинцев саопштио да су од 1. августа 2022. године, 24 брода напустила украјинске луке и извезла 597.068 тона хране.
Подсетимо, извоз украјинског жита из црноморских лука одвија се у оквиру прехрамбеног споразума који су 22. јула потписали представници Русије, Украјине, Турске и УН.
Пакет ових докумената предвиђа укидање ограничења на извоз руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта, а такође одређује алгоритам за безбедан излазак комерцијалних бродова из црноморских лука под контролом Украјине дуж посебно отворених хуманитарних поморских коридора. Хуманитарна операција планирана је уз активно учешће руских официра у оквиру Заједничког координационог центра у Истанбулу.
Лука Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Из луке код Одесе испловио брод са 23.000 тона жита за Џибути
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
РУСИЈА
Москва: Бродови са украјинским житом не иду коме је неопходно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала