- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Грчка и Кипар против забране издавања туристичких виза Русима

CC0 / Pixabay / Грчка застава
Грчка застава - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Грчка и Кипар су против забране издавања туристичких виза Русима, саопштио је лист „Политико“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Одлука да се забрани издавање туристичких виза Русима би била погрешна. Чак и становници Турске добијају кипарске визе, зато сматрамо да та мера не би имала неки значај у односу на Русе“, рекао је секретар у Министарству иностраних послова Кипра Корнелиоса Корнелиу.

Лист наводи, позивајући се на грчке чиновнике, да Атина такође не разматра могућност да се промени статус издавања виза Русима.
Европске земље проучавају могућност да забране издавање туристичких виза, као и виза које се издају руским студентима. Иницијативу су подржале Балтичке земље, мада ће коначну одлуку донети Европска унија.
Белгија, Малта, Данска, Летонија, Литванија, Холандија, Словачка, Чешка и Естонија су прекинуле да Русима издају визе.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Шенгенска виза - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СВЕТ
Естонија: Ступило на снагу ограничење издавања виза држављанима Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала