- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Естонија: Ступило на снагу ограничење издавања виза држављанима Русије

CC BY 2.0 / Marco Verch Professional / Flickr / Шенгенска виза
Шенгенска виза - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
У Естонији од 18. августа ступа на снагу владина уредба о ограничењу издавања виза за улазак у земљу држављанима Русије са шенгенском визом издатом у овој земљи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Држављани Русије којима је Естонија раније издала шенгенску визу у туристичке, пословне, спортске или културне сврхе неће моћи да уђу у земљу преко граничних прелаза Нарва, Лухама или Којдула.
Сада само држављани Руске Федерације који долазе у Естонију да посете блиског рођака који је естонски држављанин или има дозволу за дугорочни боравак у земљи могу да поднесу захтев за естонску визу. Такође визу могу да добију и руске дипломате који раде у Естонији и чланови њихових породица, радници у међународној трговини и превозу путника, лица која могу да путују на основу закона Европске уније, као и они за које Естонија сматра да је издавање визе оправдано из хуманих разлога.
Држављани Русије који имају шенгенску визу коју је издала друга држава могу ући у земљу.
Дана 17. августа је објављено да Естонија планира да забрани улазак у земљу Русима са визама издатим у трећим земљама. Талин је 11. августа одлучио да затвори границе земље за Русе са шенгенским визама издатим у Естонији. Пре тога је 9. августа премијерка Естоније Каја Калас на Твитеру написала да треба престати са издавањем туристичких виза држављанима Русије. Према њеним речима, посета Европи је привилегија, а не људско право.
Зграда естонског парламента у Талину - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РУСИЈА
Естонија прекида издавање студентских виза Русима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала