- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Запад се непрекидно спрема за отворени оружани сукоб с Русијом

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Запад не престаје да се спрема за отворени оружани конфликт са Русијом, оценио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Догађаји у вези са Украјином показују да Запад покушава да балансира између хибридних активности и отвореног оружаног сукоба са нашом земљом и за то се непрекидно спремају“, рекао је Патрушев на седници секретара Савета безбедности држава-чланица ШОС у Ташкенту.
Та намера званично је потврђена и садржана је у документима НАТО усвојеним на самиту у Мадриду, наводи Патрушев и додаје да исту ствар Американци покушавају да предузму и када је у питању Кина, а доказ томе је недавна провокација на Тајвану.

Одговорност за могућу катастрофу у Запорошкој нуклерки на Вашингтону и Лондону

Патрушев је говорио и о ситуацију у вези са Запорошком нуклеарном електраном која је данима под интензивном паљбом украјинских снага.
Према његовим речима, одговорност за могућу катастрофу у нуклеарки пашће на Лондон и Вашингтон.
„По налогу Американаца, Украјинци непрестано гађају критички важне објекте инфраструктуре Запорошке нуклеарне електране. Ако се догодио техногена катастрофа последице ће се осетити у свим деловима света. При томе сву одговорност ће понети управо Вашингтон, Лондон и њихове марионете“, рекао је Патрушев.

Јапан – лидер светког покрета русофоба

Патрушев је рекао и да је Јапан лидер „светског покрета русофоба“.
„Американци и њихови вазали у циљу оправдања сопствених спољнополитичких авантура не устручавају се да цинично лажу, између осталог да ревидирају историју. Као пример можемо навести Јапан која се из петних жила труди да буде лидер у светском покрету русофоба“, истакао је он.

Догађаји у Казахстану и Узбекистану – покушаји „обојених револуција“

Догађаји у Казахстану и Узбекистану током ове године последица су покушаја Запада да тамо организују „обојене револуције“, истакао је Патрушев.
„Главни инструмент за спровођење демократије на амерички начин су, као и раније, обојене револуције. Покушаји Запада да их испровоцирају у нашим државама редовно се дешавају. Управо тако видимо догађаје из 2020. у Белорусији, у јануару у Казахстану и у јулу у Узбекистану“, истакао је он.
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
РУСИЈА
Руска војска: Кијев планира провокацију у Запорошкој нуклеарној електрани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала