- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Украјински нацистички батаљони претварају цивилне објекте у ватрене положаје

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски војник у Херсонској области
Руски војник у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Украјинска војска и нацистички батаљони размештају оружје и претварају цивилне објекте у ватрене положаје у насељима у Доњецкој Народној Републици, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Руске Федерације Михаил Мизинцев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је рекао, у Артјомовску су украјинске снаге поставиле ватрене положаје у једном студентском дому али о томе намерно нису обавестили цивиле. Такође, у Славјанску је спортски комплекс „Локомотив“ претворен у складиште муниције и оклопне технике.
Мизинцев је истакао да украјински нацистички батаљони настављају да се крију иза цивила у Доњецкој Народној Републици и користе их као „живи штит“.
Такође је рекао и да деца неће моћи да крену да иду у школе у источним регионима Украјине јер су бројне образовне установе такође претворене у ватрене положаје или складишта војне опреме.
„Украјински нацисти практично све школе користе као складишта за војну опрему, командне центре. Управо је о томе недавно говорио Амнести интернешнл“, нагласио је Мизинцев.
Документи - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СВЕТ
„Амнести интернешенел“ о извештају о Украјини: Приоритет ─ заштита цивила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала