- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Прва реакција Абазовића после обарања владе: Честитам нову коалицију Бечића и Ђукановића

© Sputnik / Бобан НововићМандатар за састав Владе Црне Горе Дритан Абазовић
Мандатар за састав Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Мислим да су многе ствари јасније, честитам нову коалицију Алексе Бечића и Мила Ђукановића, казао је Дритан Абазовић у првој изјави након што је у парламенту изгласано неповерење његовој Влади, додајући да се нада да ће брзо договорити нову Владу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Спремни смо да извршимо примопредају. Ово је најинклузивнија Влада која је постојала, никакав реваншистички однос није имала ни према коме. Волео бих да свака наредна буде таква“, рекао је Абазовић на конференцији за новинаре у Скупштини Црне Горе.
Поручио је да му је жао што организовани криминал и даље користи, како је навео, пипке да и даље уређује политичке односе.
„Поносан сам на све што смо урадили за 100 дана. Бићемо упамћени као Влада која је најкраће трајала. Учинићемо све да Влада која се састави након избора, поведе Црну Гору у ЕУ“, истакао је Абазовић.
Абазовић је додао да УРА неће учествовати у Влади ако се она формира пре избора.
„То је став и СНП-а како сам схватио. Доста смо седели за столом, направили смо две Владе, логично је да неко други преузме иницијативу. Нека Бечић, Ђукановић и Шеховић направе нову већину“, казао је Абазовић и додао да је привилегија бити опозиција „оваквом ДПС-у“.
На питање како ће се бити нови избори без Уставног суда, казао је да је већи проблем како ће сад сервисирати обавезе према грађанима, пренео је портал РТЦГ.
„Ако дође до неке кризе, и они пензионери који треба да приме повећану пензију и 1. септембра и 1. јануара, нека увек прво погледају у Бечића и Ђукановића ако се нешто од тога не буде сервисирало“, поручио је Абазовић.
Подсетимо, посланици Скупштине Црне Горе изгласали су ноћас неповерење Влади Црне Горе премијера Дритана Абазовића.
За неповерење Влади, за које се гласало на иницијативу пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића, изјаснило се 50 посланика, док је против био један посланик. Укупно је гласао 51 посланик од 81 у црногорском парламенту.

Демократе: Преговори о формирању нове владе могу почети данас

Преговори о формирању нове владе на основу изборне воље грађана од 30. августа 2020. године могу почети већ данас, саопштило је Председништво Демократске Црне Горе.
У Скупштини Црне Горе касно синоћ је гласовима посланика Демократске партије социјалиста (ДПС), Демократа, Либералне партије, Социјалдемократске партије, Социјалдемократа, Демократске уније Албанаца, Бошњачке странке, Праве и Уједињене Црне Горе изгласано неповерење Влади премијера Дритана Абазовића.
Демократе су саопштиле да комплетан састав Председништва те странке једногласно и снажно подржава одлуку њиховог клуба посланика да гласа за неповерење Влади, преноси портал РТЦГ.
“Председништво Демократа оставило је могућност председнику Владе да до тренутка гласања достави усаглашену писану структуру Владе са потписима 32 посланика или поднесе оставку”, наведено је у саопштењу.
Демократе оцењују да се, пошто то није учињено, акт Клуба посланика сматра јединим могућим да заустави даљи суноврат државе са Владом ДПС-а насталом, како наводе, издајом изборне воље грађана Црне Горе.
Такође се истиче да Демократе неће улазити у "ДПС-УРА-СНП комбинаторике".
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РЕГИОН
Пала Влада Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала