- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не бисте веровали“ – како је Ивана покорила Европу усред Немачке

© AP Photo / Matthias SchraderИвана Вулета
Ивана Вулета - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Ивана Вулета, најбоља српска атлетичарка, успела је да усред Немачке победи домаћу такмичарку Малајку Михамбо, што њен тренер Горан Обрадовић оцењује као ужасно тежак задатак који је са собом носио огроман притисак.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вулета је после шест година поново постала првакиња Европе у скоку удаљ, остваривши резултат од 7,06 већ у првом покушају.
„Ми смо били спремни за кишу, Ивана је имала и кабаницу, све што потребно, резервне патике и знали смо да у прве три серије мора да се заврши све. Дефакто је тако било, Ивана у првој, Михамбо у другој скочиле своје најбоље резултате“, рекао је Обрадовић за Вечерње новости.
Он је пренео и део атмосфере из Минхена.
„Ово је толико фантастичан успех, да у сред једне земље као што је Немачка, једну светску шампионку победити на њеном терену. То је ужасно тешко. Тај притисак се осећао не бисте веровали како. И на њеним плећима и на плећима Михамбо. Ивана није дозволила Немица да дође до тог злата, јер је стварно, како ми волимо да кажемо, „исекла“ конкуренцију. Вода је ушла у уши Немици и било је јако тешко да направи бољи резултат“, истакао је Обрадовић.
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
СПОРТ
Минхеном се орило „Боже правде" – Иванин осмех све говори /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала