- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Отворени Филмски сусрети у Нишу, Штимцу „Павле Вуисић“

© Sputnik / Дејан СимићГлумац Славко Штимац
Глумац Славко Штимац - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
На Летњој позорници у Нишу вечерас је почео 57. Фестивал глумачких остварења играног филма „Филмски сусрети“, који ће трајати до 26. августа.
На свечаном отварању награда за животно дело „Павле Вуисић“ додељена је Славку Штимцу, који је захвалио колегама на поверењу које су му указали.
„Ова награда носи велику одговорност јер носи име једног фасцинантног колеге кога сам имао част да познајем и да радим са њим. Код Павла Вуисића ме је највише фасцинирала лакоћа с којом је играо, лежерност која је ретка и урођен осећај за меру, харизма и таленат“, рекао је Штимац примајући награду.
У оквиру фестивала биће приказано 12 филмова уз још две или три биоскопске пројекције, а међу филмским остварењима које ће публика моћи да види налазе се „Комедија на три спрата“ и „Вучје бобице“, као и нишке премијере филмова „Хероји радничке класе“, „Страхиња Бановић“, „Гејм“, „Усековање" и „Хероји“.
Жири, који ће одлучити о наградама међу којима су најважније Гран-при „Наиса“, „Цар Константин“ и „Царица Тедора“, чине председница Бранкица Зорић-Васовић и чланови Петар Божовић и Душан Премовић.
Уметничка директорка фестивала је Љиљана Благојевић, а нови председник Удружења филмских глумаца Србије Растко Јанковић је нови члан Савета фестивала, преноси Танјуг.
Директор фестивала је Срђан Савић, директор Нишког културног центра, а селекциону комисију чине Љиљана Благојевић, Дејан Дабић и Огњен Ракчевић.
Редитељ Александар Петровић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
КУЛТУРА
Прогоњени великан који није нашао мир у својој Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала