Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Само полицијски Директорат Север може да делује на северу КиМ

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДиректор канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да изјава министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаља Свечље да косовска полиција има право деловања и на северу покрајине једино може да се односи на полицијски Директорат Север, који по Бриселском споразуму чини 95 одсто Срба.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Петковић је на Твитеру навео да је проблем то што Свечља никада није признао то право српском полицијском Директорату-Север који је увек прескакао.
„Уместо тога, ПР је увек слала на север РОСУ, до зуба наоружане јединице у оклопним возилима које тамо могу само уз сагласност КФОР и четири градоначелника са севера, по споразуму из 2013. А шаљу их да отму север, протерају Србе, зауставе лекове, малтретирају голорук народ. Неће проћи“, написао је Петковић.
Свечља је раније данас на Твитеру написао да је председник Србије Александар Вучић, како тврди, „лагао“ да косовске безбедносне снаге (КБС) не могу да иду на север без сагласности четири градоначелника са севера и НАТО.
Он је навео да је косовска полиција овлашћена да „обезбеди владавину закона и безбедност за све грађане широм Косова“.
Председник Србије Александар Вучић позвао је раније данас НАТО да прекине упаде специјалних косовских јединица на север Косова и да почну да примењују споразуме које су сами потписали.
Вучић је у обраћању грађанима, поред осталог, рекао да је сам генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг потврдио да постоји јасан договор о покретима према северу, а који је како је истакао Приштина више пута прекршила.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СРБИЈА
Вучић: Сачуваћемо наш народ од погрома, неће се поновити судбина Срба из Крајине/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала