- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић: На столу три опције, није било договора са ДПС-ом о смени владе

© Sputnik / Бобан НововићЛидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић изјавио је данас да уочи гласања о неповерењу влади Дритана Абазовића није било никаквог договора између његове странке и Демократске партије социјалиста (ДПС) МилЂукановића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Последњи пут сам видео и чуо Ђукановића прошле године на седници Савета за одбрану и безбедност када сам обављао дужност председника скупштине. Још једна у мору неистина је и та о наводном договору Демократа и ДПС-а“, рекао је Бечић.
Гостујући на ТВ Вијести Бечић је истакао да је једини договор који је постигнут у претходним месецима „договор Ђукановића, Абазовића и Јоковића којим је срушен 30. август и формирана 43. влада“.
Лидер Демократске Црне Горе је нагласио да Демократе неће улазити у било какву коалицију са ДПС.
„На столу су три опције. Прва је да испоштујемо 30. август, седнемо за сто и заједно с мањинским партијама договоримо 44. владу, која, што се нас тиче може трајати и до 2024. године. Друга опција је привремена влада, која би припремала ванредне парламентарне изборе. Трећа опција су избори одмах“, казао је Бечић.
Он је истакао да нема никакав проблем да седне за сто и да „испоштује вољу бирача од 30. августа 2020. године“, али Демократе, према његовим речима, немају намеру да улазе „у моделе као СНП и УРА“.
Ако би се евентуално одлучивало о привременој влади, Бечић је казао да би то био прихватљив модалитет уколико би то значило да ће та влада да буде „европска, евроатлантска влада“.
„Влада која ће ставити вето на поделе и која се неће бавити идентитетским питањима, влада која се неће враћати у прошлост, већ ће смирити тензије у земљи и окренути се будућности“, поручио је Бечић.
Заседање Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РЕГИОН
Црна Гора: Нова влада не би издржала ни сто дана, најизвеснији избори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала