- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев без финала у Америци, а „хрватски Ђоковић“ наставља да живи снове!

© AP Photo / Jeff DeanБорна Ћорић
Борна Ћорић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Данил Медведев, најбољи тенисер света, поражен је у полуфиналу турнира у Синсинатију од грчког ривала Стефаноса Циципаса у три сета, 7:6, 3:6, 6:3.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

За титулу првака Синсинатија Циципас ће се борити против хрватског тенисера Борне Ћорића који је наставио да бриљира и савладао је Камерона Норија са 6:3, 6:4.
Иако је био велики фаворит, Медведев није успео да савлада седмог играча на АТП листи, Циципаса.
Рус је одлично почео меч, брејком, Циципас је вратио ствари на нулу у шестом гему, а уследио је тај-брејк у ком је Грк имао више нерава.
У другом сету се Медведев разгоропадио, повео је са чак 5:0, али је ривалу на крају дозволио да освоји три гема и у деветом је изједначио на 1-1.
Одлучујући сет је имао миран ток до шестог гема када је Циципас остварио брејк, а у деветом гему је без већих проблема окончао меч.
За титулу ће се Циципас борити против 152. играча на АТП листи, Борне Ћорића који је наставио са изненађењима и за свега 92 минута је са 6:3, 6:4 савладао 141 позицију боље пласираног Камерона Норија.
Ћорић иза себе већ има бриљантан турнир пошто је нанизао победе над фаворизованим ривалима, Лоренцом Мусетијем, Рафаелом Надалом, Робертом Баутистом Агутом и Феликсом Оже-Алијасимом.
Хрват је годинама уназад био велики таленат, чак је поређен и са Новаком Ђоковићем због стила игре.
„Мислим да је моја игра слична Ђоковићевој. Крећем се добро, борац сам. Слично играмо, али ја имам дуг пут до тих висина. Побеђивао сам Федерера и Надала, али никада Новака и можда је то зато што имамо сличан стил игре. Он све уради мало боље“, говорио је Ћорић.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
СПОРТ
Разрешена сага оно немачког Руса – и откривена улога Федерера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала