- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Истраживање: Две трећине Немаца незадовољне радом канцелара Шолца

© AP Photo / Olivier MatthysНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Око две трећине Немаца су незадовољне радом немачког канцелара Олафа Шолца и његове широке коалиције која се суочава са серијом криза од преузимања дужности у децембру прошле године, показали су данас објављени резултати истраживања јавног мнења.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Свега 25 одсто Немаца верује да социјалдемократа Шолц, који је био заменик канцелара у коалиционој влади Ангеле Меркел, добро ради свој посао, што је пад са 46 одсто колико је подржавало канцелара у марту, показала је анкета Инсе спроведена за недељник „Билд ам зонтаг“, преноси Ројтерс.
Насупрот томе, 62 одсто Немаца сматра да Шолц лоше ради свој посао, што је рекордан број у поређењу са 39 одсто незадовољних радом канцелара у марту.
Откако је преузео власт, Шолц је морао да се носи са кризом у Украјини, енергетском кризом, растућом инфлацијом и од скоро сушом, кризним ситуацијама због којих је највећа европска економија доспела на ивицу рецесије, а критичари оптужују канцелара да није показао довољно лидерство.
Подршка његовој Социјалдемократској партији (СПД) износила је само 19 одсто, показало је истраживање Инсе, знатно мање од опозиционих конзервативаца и младих коалиционих партнера Зелених, а испод 25,7 одсто подршке коју је СПД освојио на савезним изборима прошле године, пренео је Танјуг.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СВЕТ
Немачки канцелар извиждан на партијском митингу /видео/
Немачки канцелар Олаф Шолц  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СВЕТ
Шолц о умешаности у аферу: Не сећам се
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала