- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вељковић за Спутњик: Најлуђа утакмица коју сам играо!

© AFP 2023 / SASCHA SCHUERMANNМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Вердера из Бремена направили су право мало чудо тако што су победили Дортмунд у гостима иако су губили са 2:0 све до 89. минута. А, онда су дали три гола и учинили да цео свет прича о том подвигу. У дресу Вердера играо је Милош Вељковић који за читаоце Спутњика препричава дешавања са Вестфалена.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вељковић се усталио у одбрани Вердера и са задовољством констатује да је ово била најлуђа утакмица коју је играо. Било је битнијих, као она против Португалије, или на Новом Зеланду, али овако луде није.
„Јесте најлуђа. Имали смо можда још две три утакмице, пред крај преокрет и то, али ово стварно... Иако смо осећали током целе утакмице да можемо да добијемо. Нама није хтела да уђе, а они три четири пута шутнули и дали два гола. Било је феноменално како смо реаговали, мало и среће увек треба, али стварно ненормална утакмица. Никада нисам играо, није се ни догодио овакав преокрет. Мислим да је ово први пут да се преокрене 0:2 у 89. минуту. И то још против Дортмунда“, објашњава Вељковић за Спутњик.
Иако је до преокрета дошло у самој завршници, и током утакмице видело се да Вердер није потчињен иако је играо против веома снажног ривала.
„Играли смо после напред и када смо губили, а они су све време играли на време. Осећало се током целе утакмице да смо доминантнији тим, да играмо боље, стварамо шансе. И код 2:1 је Ројс добио жути картон јер је шутнуо лопту на другу страну због времена. Заслужили смо да добијемо. И противник је видео да смо јуче били бољи“.
Када се дође до преокрета у шок-завршници каква је била у Дортмунду, вероватно адреналин удара у главу све играче. Изједначење у 93. минуту, па победоносни гол Оливера Буркија у 95.
„Убија, убија, убија адреналин. И на 2:2 је било. Али, два пута на утакмици да имаш такав доживљај... Први пут се тако десило нешто. Такав адреналин је био и против Португалије, наравно то је другачија утакмица, још и већи адреналин. Али, ово је било баш ретко, лудило од утакмице“, објашњава Вељковић.
Дух Бундеслиге могао је лако да се препозна, око 9.000 навијача дошло је на Вестфален да подржи Вердер на овом јако тешком гостовању. И имали су шта да виде.
„Наши навијачи су били феноменални. Иако их је било око 9.000, а њих 80.000, али наши су баш били гласни, а после утакмице још више. После утакмице се домаћи нису чули, што је и нормални, а наши су били фантстични. Славили смо и у свлачионици и у бусу, невероватан дан. Не само што смо победили, већ због начина на који смо победили“.
Овај меч, гол Митровића против Португалије, победа против Бразила у финалу Мундијалита...
„Не може да се упореди. Важност је другачија. Али, ова утакмица је била лудило, веће него што сам играо до сада“, каже Вељковић.
Шта даље чека Вердер?
„Хоћемо да будемо на земљи, знамо да можемо много, али не желимо да улазимо у еуфорију, следећи је Франкфурт. Први циљ је да останемо у лиги, а други, ако може више, било би супер. Мислим да може. Тек смо одиграли три утакмице“.
На личном плану Вељковић има много разлога за задовољство.
„Задовољан сам, направио сам корак унапред, колико сам битан за тим. Играмо са три позади, у средини, још ми је већа одговорност. Све је одлично. Навикао сам се да играм ту позицији, играм то исто у репрезентацији. Сада и у клубу тако играм. Значиће ми у припреми за Светско првенство. Могу да играм у средини, али и лево и десно. Легла ми је та позиција“, рекао је Вељковић и додао да се и он као и сви остали наши фудбалери радују предстојећем светском турниру у Катару.
Стадион Вестфален, дом немачког клуба Борусија Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СПОРТ
Шта је фудбал? Кад Дортмунд води до 89. са 2:0 и изгуби 2:3 /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала