- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати објавили списак за Евробаскет, а на њему и Американац

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаБојан Богдановић
Бојан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Дамир Мулаомеровић саопштио је списак играча за Евробаскет. Мулаомеровић је са списка прецртао Матеа Дрежњака, Павла Марчинковића и Горана Филиповића, а још раније Рока Рогића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Хрвате очекују мечеви у квалификацијама за Евробаскет 2025. године (25. августа против Пољске и три дана касније против Швајцарске).
На предстојећој континенталној смотри налазе се у Групи Ц са Грчком, Италијом (домаћин), Украјином, Великом Британијом и Естонијом.
Коначан списак Хрватске је следећи: Тони Перковић, Џејлен Смит, Роко Пркачин, Круно Симон, Марио Хезоња, Дарио Шарић, Ловро Гњидић, Карло Матковић, Иван Рамљак, Доминик Мавра, Ивица Зубац и Бојан Богдановић.
Занимљиво је да ће Хрвати поново имати натурализованог кошаркаша у својим редовима. Овога пута то је Џејлен Смит, кошаркаш Албе из Берлина.
Иначе, ради се о Американцу рођеном у Тексасу који има 27 година и у каријери је играо за Хајделберг и Лудвигзбург пре него што је прешао у тим из главног града Немачке.
На предстојећем Евробаскету носиће дрес Хрватске, па је то још једна од репрезентација која ће у својим редовима имати Американца.
Никола Јокић и Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СПОРТ
Србија (коначно) у такту своје најбоље „тамбуре“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала