- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дијетолог открива зашто пиво није за свакога, али корисно за жене

© Sputnik / Лола Ђорђевић„Бир фест”
„Бир фест”  - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
Пратите нас
Пиво као и било који други алкохол је штетно по здравље, изазива зависност и утиче на гојазност. Међутим, у његовом саставу има велики број фитоестрогена који могу да буду корисни за жене у периоду предменструалног синдрома (ПМС), рекла је у интервјуу Спутњику руски дијетолог Олга Перевалова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Као доктор могу да кажем да у пиву има и позитивних састојака, али оно није за све и не може се увек пити. Током ПМС-а долази до дисбаланса женских хормона, а пиво хармонизује стање. Пиво је женама некада корисно, за разлику од мушкараца за које је оно увек штетно. Пиво помаже женама да се опусте, посебно када им се због хормоналног дисбаланса поквари расположење“, навела је Перевалова.
Она је додала да се пиво не сме редовно користити, јер то може довести до погоршања општег здравственог стања и алохолизма.

„Оне жене које воле да пију пиво почињу да се гоје. У цревима љубитеља пива се развија гљивична флора која стално тражи храну која изазива ферментацију, на пример ─ пиво. То је разлог што многи почињу да се опијају од пива. Жене које пију пиво се могу препознати по великом стомаку и по отеченом лицу сиве боје“, упозорила је руска докторка.

Точење пива - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Инфлација у Немачкој гуши све, а пиво одолева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала