- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Највеће појачање Партизана за Спутњик открива да има једну жељу за Обрадовића

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Вероватно најзвучније појачање овог лета у Партизану је Данте Егзум. Аустралијанац који је у каријери наступао за Јуту Џез и Кливленд Кавалирсе у НБА лиги, потом и Барселону у Европи, сада је стигао у црно-беле редове и у интервјуу за Спутњик открива прве утиске по доласку у Београд.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Каже да дуго већ зна за навијаче Партизана, да се преко Екпеа Јуда распитивао о Жељку Обрадовићу, као и да је управо трофејни тренер најважнији што је одабрао црно-беле.
Тим му се, каже, допада.
„Узбуђен сам што сам овде. За клуб сам чуо одавно, узбуђен сам што сам добио прилику да дођем овде и играм, а опет ћу играти и у Евролиги. Мислим да имамо добар опсег играча у тиму, имамо младе, искусне играче у Евролиги, мислим да ће бити веома интересантна сезона. Брзо ћемо се уклопити. Разговарао сам са момцима, имамо доста тога заједничког“, констатовао је Егзум на старту разговора за Спутњик.
Истиче доскорашњи кошаркаш Барселоне да ће од њега навијачи увек моћи да очекују велику борбу на терену, а кроз осмех додаје да се нада да ће бити и – закуцавања.
„Разговарао сам са генералним менаџером и тренером, рекли су ми да дођем и да играм. Зато сам и дошао, узбуђен сам, желим да играм кошарку и да уживамо. Сваки пут када будем на паркету даваћу 100 одсто, желећу победе. Надам се да ће бити и добрих закуцавања, знаш, а-ха-ха. Било их је прошле сезоне, надам се да ћу наставити то да радим“, истиче Партизанов новајлија.
Обично се за Егзума каже да је неко ко може да покрива три позиције. Где се он најбоље осећа?
„Осећам се као комбо-бек. Могу да играм као плејмејкер, што мислим да ћу више и радити овде“, појашњава Аустралијанац.
Наравно, то ће највише зависити од Жељка Обрадовића. А, када се спомене његово име, Егзум истиче да је Жоц један од главних разлога због којих је дошао међу црно-беле.
„Дефинитивно. Када само чујем шта је урадио у европског кошарци, девет титула Евролиге... Нећу ништа да кажем, али надам се да ће доћи и до десете титуле, а-ха-ха“, расположено ће Егзум.
© Sputnik / Фото: Лола ЂорђевићДанте Егзум
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Данте Егзум
Често од појачања вечитих ривала чујете да су раније чули за навијаче, неки су искрени, неки мало мање, али Егзум о Партизану зна дуго. И чуо је и гледао управо навијаче.
„Јасно, о навијачима сам чуо. Када сам одрастао сви су говорили само о НБА, али имао сам пријатеља који је волео Партизан, Србију, рекао ми је да морам да видим навијаче, неке снимке. И то највише чекам. Да их видим у Арени. То ме баш радује“, додаје Егзум.
Чак је и сам одрадио истраживање, па је причао са Екпеом Јудом о Жељку Обрадовићу. Јудо је играо код Жоца у Фенербахчеу.
„Причао сам са Џоком Лендејлом, говорио ми је о Београду, о храни, људима, местима у граду. Нисам се чуо са Нејтом Џаваијем, али разговарао сам са Екпеом Јудом о тренеру, истраживао сам колико сам могао, а-ха-ха“.
Јасно је Егзуму да је дошао у кошаркашку земљу.
„Упознајем се са кошаркашком културом, али, када имате играче као што су Јокић и Мицић... Фан сам српске кошарке већ неко време“, закључио је нови кошаркаш Партизана.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
СПОРТ
Промена у црно-белој нумерацији – српски Американац више није „нула“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала