- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Oбјављена до сада најјаснија фотографија НЛО-а: После три деценије скинут вео тајне /фото/

CC0 / / НЛО
НЛО - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Након 32 године објављена је фотографија коју су снимили два млада британска кувара 4. августа 1990. док су пролазили кроз Национални парк Кејрнгормс.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У једном тренутку на небу су уочили необичан објект у облику дијаманта. Престрављени, младићи су се сакрили иза неког грма како би посматрали тајанствену летелицу.
Убрзо потом зачули су звук млазњака Краљевског ваздухопловства који се приближавао објекту. Летелица као да је променила курс и кружила око НЛО-а неко време пре него што се вратила на свој првобитни курс.
Један од мушкараца усмерио је фотоапарат према небу и направио неколико фотографија. Неколико секунди касније, објект је одлетео и нестао.
Уверени да су видели НЛО, мушкарци су своју најбољу фотографију проследили локалним новинама, међутим она је одмах предата Министарству обране и никада није објављена.
Слика је била под велом тајне више од 30 година док се није испоставило да је пензионисани пуковник ваздухопловства Крег Линдзи, који данас има 83 године, прекршио протокол тако што је копију фотографије сакрио у свој сто.
Био је пресретан што је фотографију уступио јавности како би она коначно угледала светло дана, пише „Дејли мејл“.
Фотографија показује управо оно што су двојица описала – објекат у облику дијаманта који лебди на небу с видљивим млазним авионом који кружи око њега.
Шта је тај објекат могао бити у време када нису постојали комерцијални дронови, међутим, и даље остаје мистерија.
НЛО - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СВЕТ
Рогозин: Руска академија наука истражује појаве НЛО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала