Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шолц се припрема за разговор са Вучићем и Куртијем

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Амбасада Немачке у Приштини потврдила је да је канцелар Олаф Шолц започео припреме за разговор са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем ове јесени, у оквиру Берлинског процеса у Берлину.
„Ове јесени, у оквиру Берлинског процеса, канцелар Шолц ће позвати обе стране, са циљем даљег олакшавања дијалога. У току су припреме за овај састанак”, рекли су из Амбасаде Немачке за приштинску Газету Еxпрес.
Важно је, кажу, да се "обе стране конструктивно ангажују и раде на прихватљивом решењу".

"Још једна ескалација са блокадама путева и насилним протестима никоме није у интересу. Уместо тога, неопходан је свеобухватан и стабилан споразум између две стране, који ће откључати европску перспективу за обе државе и допринети регионалној безбедности“, навели су из Амбасаде Немачке, преноси Експрес.

Иначе, Немачка подржава једнострану одлуку Приштине о регистарским таблицама и документима тврдећи да је то у складу са постојећим споразумима.
„Јасно је да се мере морају спроводити на начин да се не стварају нове тензије. Стога је фокус сада на конструктивном ангажовању у разговорима који су у току“, кажу у Амбасади Немачке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала