- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Чавушоглу: Низ западних земаља не жели да се заврши сукоб у Украјини

© Sputnik / Лола Ђорђевић Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу
 Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу сматра да низ западних земаља, пре свега европских држава – чланица НАТО-а, жели да се сукоб у Украјини настави. Он је истакао да је „било снага које су покушавале да саботирају споразуме о извозу украјинског жита“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Међу земљама Запада и НАТО-а има држава које не желе окончање (руске специјалне операције у Украјини)... Било је и оних које су саботирале 'прехрамбени споразум' када је реч о изласку руских пољопривредних производа на тржиште. Нећу именовати те земље, генерални секретар Уједињених нација одлично зна које су“, рекао је Чавушоглу у интервјуу за телевизијски канал „Хабер глобал“.
Шеф турске дипломатије је, међутим, истакао да „прехрамбени споразум“ функционише без проблема, а да су до сада из украјинских лука испловила 33 брода с пољопривредним производима.
„Проблема нема. Има неких техничких потешкоћа, али се оне брзо решавају. До данас су испловила 33 брода с пољопривредним производима“.
У Истанбулу су 22. јула потписани споразуми о укидању ограничења извоза руских производа и о сарадњи Русије у извозу украјинског жита. Споразум који су потписали представници Русије, Турске, Украјине и Уједињених нација подразумева извоз украјинског жита, прехрамбених производа и ђубрива Црним морем из три луке, укључујући Одесу.
Генерални секретар УН Антонио Гутереш - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
РУСИЈА
Гутереш из Одесе: Позивам цео свет да стимулише испоруке руских прехрамбених производа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала