- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Ђоковић, одбијам“: Патрик Бесон написао књигу о Новаку, ускоро превод на српски

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Угледна француска издавачка кућа „Louison editions“, објавиће у октобру ове године нову књигу „Ђоковић, одбијам“ (Ðoković, Le Refuse) награђиваног француског писца Патрика Бесона, саопштила је издавачка кућа „Чигоја штампа“ из Београда.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Превод ове књиге на српски језик о светски славном тенисеру Новаку Ђоковићу изаћи ће почетком септембра у „Чигоја штампи“, едицији „Дисидент“, а тим поводом ће аутор Патрик Бесон посетити Србију.
Патрик Бесон је француски савремени писац, књижевни критичар, новинар, полемичар, члан многих жирија за доделу књижевних награда.
Аутор је запажених романа и књига прича „Дара“, „Лењивица“, „Вештина завођења“, „Вила Дон Кихоте“, „Стање духа“, „Богаташица“, „Београд сити“, „Брабанови“, „Срђан“, „Милош и Милена и Јулије и Исак“, „Титаника“, „Пушкинова смрт“, „Христов гроб“, „Извесна меланхонија“, „Романи из младости“…
Познат увелико као велики пријатељ Србије, доста је ангажован у француској и српској јавности, посебно у одбрани српског народа у периоду од 1995. до 2000. године који започиње књигом објављеном у Француској „Крик против клеветника Србије“ (1995).
Као велики познавалац, освешћени аналитичар и критичар глобалистичких кретања у свету, политичких, економских и социјално-културних проблема, велики је борац за очување правих традиционалних вредности.
У том светлу, кроз свој лични доживљај, пише ово слојевито дело, у којем у личности Новака Ђоковића, осим јединственог спортисте, препознаје све оне моралне, духовне и дубоко хумане квалитете, неопходне за опстанак људске врсте, наводе из „Чигоја штампе“.
Србија ЕУ - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2020
Желим Србима да не уђу у Европску унију: Новогодишња порука Патрика Бесона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала