- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Нећемо прихватити ништа што је противно нашим интересима

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Специјална руска војна операција у Украјини потврђује да Русија предузима све мере за заштиту својих интереса, изјавио је у интервјуу за телевизијски канал РТ Арабик заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, ако интереси Русије буду доведени у опасност, онако како се то догодило у ситуацији с Украјином, „Москва ће предузети све неопходне мере да заштити своје интересе“.
„Специјална војна операција у Украјини која је у току и која протиче веома успешно представља јасно сведочанство о томе да нећемо прихватити ништа што би угрожавало нашу безбедност“, рекао је Рјабков и нагласио да Русија никада неће бити ничији вазал.
Говорећи о односима Русије са САД, дипломата је истакао да Москва одржава дијалог и да чува дипломатске канале комуникације с Вашингтоном.
„Дијалог са САД се никада није прекидао, ми га водимо непрестано. одржавамо контакте на нивоу наших амбасада и, наравно, телефонске контакте“, додао је Рјабков, али је оценио да „улога дипломатије, нажалост, сада није на одговарајућем нивоу“.
„Околности у којима се сада налазимо, као и динамика Вашингтона, његова жеља да казни Русију – неће успети и ништа неће променити. Ми се увек боримо за праведнији свет“, нагласио је Рјабков.
Дипломата је, такође, истакао да Русија у потпуности поштује одредбе Споразума о стратешком офанзивном наоружању, који важи до 5. фебруара 2026. године, те да је неопходно почети израду новог документа и постићи сарадњу са САД у вези с тим питањем.
Према његовим речима, рад на новом документу је отежан актуелном политиком САД, које „индиректно избегавају“ разматрање новог споразума.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
РУСИЈА
„Страдаће стотине хиљада“: Шта власти западних земаља сервирају суграђанима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала