Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шта је Вучић пренео америчком амбасадору

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICКристофер Хил и Александар Вучић
Кристофер Хил и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно после последње рунде дијалога Београда и Приштине, одржане прошле недеље у Бриселу.
Председник Вучић је појаснио амбасадору Хилу ставове Србије које заступа у дијалогу са Приштином, учествујући у њему одговорно и конструктивно.
Он је рекао да Србија озбиљно приступа проналажењу решења за актуелну кризу, изазвану једностраним потезима Приштине, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
Председник Вучић је амбасадору Хилу пренео да Срби који живе на КиМ безусловно траже формирање Заједнице српских општина.
Указујући на тензије које постоје на КиМ, председник Вучић је рекао да је важно да се Приштина придржава договора да косовске специјалне снаге могу да пређу на север само уз сагласност НАТО и градоначелника четири општине у којима живе Срби.
Председник Вучић и амбасадор Хил разговарали су и о билатералној сарадњи Србије и САД.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала