Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор: Не обучавамо КБС за полицијску или војну активност

© Tanjug / Сава РадовановићПрипадници КФОР-а у Косовској Митровици
Припадници КФОР-а у Косовској Митровици  - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Кфор је данас саопштио да нису тачни медијски наводи да инструктори Кфора учествују у обучавању припадника Косовских безбедносних снага (КБС) у полицијској бази Белведере у јужном делу Косовске Митровице.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Кфор у потпуности негира ове наводе. Војници Кфора не обучавају косовску полицију нити припаднике Косовских безбедносних снага за било какву полицијску или војну активност“, наведено је у одговору Кфора на питање Танјуга да ли су тачни медијски наводи да се припадници КБС уз помоћ инструктора Кфора обучавају у бази Белведере у јужном делу Косовске Митровице.
Кфор додаје да само сарађује са КБС-ом у складу са својим првобитним мандатом који је стриктно ограничен на уклањање експлозивних направа, хуманитарну помоћ и помоћ у природним непогодама као и да ни у тим областима у последње време није извођена обука.
„Кфор позива све да избегавају једностране акције и уздрже се од запаљиве реторике и ширења дезинформација“, истиче се у одговору.
Додаје се да је Кфор посвећен испуњавању својих задатака према Резолуцији 1244 СБ УН из 1999. године и да је спреман да интервенише ако буде потребно да би се одржало сигурно и безбедно окружење и слобода кретања за све људе на Косову.
Војници Кфора на Косову - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СРБИЈА
Новости: Куртијеви специјалци са Американцима, Немцима и Британцима вежбају коришћење шок-бомби
Војска КФОР-а на административној линији Јариње - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СРБИЈА
Вучићева порука Кфору: Зашто помажете Албанцима да угњетавају српску мањину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала