- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Непробојни шлем "Ратник" чува руске војнике

© Sputnik / Оливера ИкодиновићОпрема "Ратник"
Опрема Ратник - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Искуство борбене употребе показало је да шлем руске војне опреме „Ратник“ штити војнике за 40 процената ефикасније од сличних шлемова у земљама НАТО-а, речено је Спутњику у државној корпорацији „Ростех“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Искуство употребе опреме 'Ратник' у борбеним условима показује да она реално спасава животе. Пре свега, шлем 6Б47 штити главу војника 30 до 40 процената ефикасније него слична војна опрема НАТО-а“, речено је у „Ростеху“.
У корпорацији су прецизирали да је главни задатак твораца шлема „Ратника“ био да се војник заштити од ситних објеката, пошто је у пракси око 75 процената случајева рањавања војника у главу управо последица малих гелера од једног до 1,5 грама.
Према подацима „Ростеха“, шлем „Ратника“ штити не само од ситних објеката, него може да заштити војника и од повреда већим гелерима пројектила, пречника 25 до 30 милиметара, па чак и од метака.
„Познати су случајеви када је шлем успео да заштити војника чак и од неочекиваних утицаја, као што је, на пример, директан погодак метка из аутоматске пушке“, навели су представници корпорације.
Шлем ефикасно штити од удараца и траума. Има три слоја, што му даје висока амортизујућа својства, добро неутрализује ударе – на шлему могу да се појаве удубљења, може да се деформише, али војник остаје неповређен.
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
РУСИЈА
Ново америчко оружје неће стићи до Украјине месецима или годинама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала