Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин и Стефановић одговорили хрватском председнику

© Tanjug / Сава РадовановићНебојша Стефановић и Александар Вулин
Небојша Стефановић и Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Министри Александар Вулин и Небојша Стефановић реаговали су на изјаву хрватског председника Зорана Милановића, који је рекао да „хрватски команданти неће одговарати за наводна дела у којима су погинула наводна деца“ поводом оптужнице подигнуте у Србији за злочин када је у „Олуји“ хрватска војска бомбардовала избегличку колону.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Поред тога, хрватски председник је рекао и да „Србија нема право да подиже такве оптужнице“ и да ће „Хрватска сутра оптужити њиховог актуелног председника, ако буде лоше воље, зато што је дивљао на територији Хрватске '95. године“.
„Ја никад не идем на ту бедну патетику да спомињем хрватску децу као жртве у рату. Постоје деца, људи, грађани, постоје хрватска деца, али ако чујеш некога да говори „српска деца“ у политичком дискурсу, знај да је то варалица и то опасна варалица“, поручио је Милановић.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин каже да напади хрватског председника Зорана Милановића на председника Вучића не долазе зато што је Александар Вучић злочинац, већ зато што неће да ћути о хрватским злочинима.
„Ако у Србији има закона, онда ће против Милановића бити подигнута оптужница за ширење верске и националне мржње. Човек који се хвали усташким пореклом и поздравља прогон Срба из Хрватске може да буде председник Хрватске, али не би смео да буде на слободи. Напади на председника Србије Александра Вучића од стране председника Хрватске Зорана Милановића не долазе зато што Александар Вучић има злочин на савести, већ зато што Хрватска има непокајане злочине које је Александар Вучић открио и одбио да прећути“, рекао је Вулин, пренео је Танјуг.
Министар одбране Небојша Стефановић каже да „наводно страдала нека деца, како то бесрамни хрватски председник Зоран Милановић каже, имају своје име и презиме“.
„Јовица Дрча (6), Жарко (9) и Невенка Рајић (11), Дарко Вуковић (13) – деца су убијена на Петровачкој цести. Налазили су се у избегличкој колони коју су 1995. године безочно бомбардовали хрватски „јунаци“, који, такође, имају име и презиме“, навео је Стефановић, саопштено је из Министарства одбране.
„Сувишно је било шта рећи о председнику једне земље, државе чланице ЕУ, који се очигледно дичи познавањем рада макроа и дама са торбицама у Бруклину, Харлему и Бронксу, док без трунке људскости штити убице деце. Једноставно, ма колико дивљао у својим изјавама и нападао Србију, председника Вучића и тужилаштво у Београду, правде за жртве овог нечовечног злочина мора бити“, додао је Стефановић.
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
РЕГИОН
Милановић: Хрватска сутра може да оптужи Вучића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала