- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: Ниједна турбина за „Северни ток“ не налази се у Канади на ремонту

© Sputnik / Евгениј Бијатов / Уђи у базу фотографијаГаспром
Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Руска компанија „Гаспром“ саопштила је да се ниједна од турбина са компресорске станице „Портова“ тренутно не налази на ремонту у Канади.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Реакција руског гасног гиганта уследила је након изјаве канадске министарке спољних послова Мелани Џоли која је казала да је Влада Канаде спремна да врати пет преосталих турбина за гасовод „Северни ток“ које се налазе на ремонту у Монтреалу.
Од 27. јула „Северни ток“ ради са 20 одсто капацитета због обуставе рада неколико гасних турбина. Једна од њих коју је у Канади направила компанија „Сименс енерџи“ била је послата у Монтреал на ремонт. Због санкција које је Отава увела против Москве, произвођач је у почетку одбијао да врати опрему у Немачку, али је након бројних захтева Немачке ипак одлучио да их врати. „Гаспром“ је 25. јула саопштио да је принудно обустављен рад још једне турбине на компресорској станици „Портова“. Тренутно је у радном стању остала само једна турбина.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
РУСИЈА
Канада ће вратити Немачкој преосталих пет турбина за „Северни ток“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала