- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Канада ће вратити Немачкој преосталих пет турбина за „Северни ток“

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаЦеви гасовода "Северни ток 2"
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Канада намерава да врати Немачкој преосталих пет турбина за „Северни ток“ које се налазе на ремонту у Монтреалу, саопштила је министарка спољних послова Канаде Мелани Џоли.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Донели смо такву одлуку. То је управо оно што је од нас тражила Немачка“, казала је министарка за канадску телевизију „Си-Би-Си“.
Како је истакла, власти из Отаве сматрају да Русија треба што пре да преиспита одлуку према којој одбија да преузме турбину „Сименс“ за „Северни ток“ која је предата Немачкој.
Истовремено, немачки канцелар Олаф Шолц саопштио је за телевизију да ће Берлин наставити да ради са Канадом како би обезбедио враћање преосталих пет турбина.
Телевизија наводи да је у јулу Влада Канаде дала дозволу за слање шест турбина које су на одржавању у Монтреалу у Немачку како би касније биле предате „Гаспрому“, али је на крају само једна турбина „Сименс“ послата у Немачку.
Почетком августа „Гаспром“ је саопштио да актуелне антируске санкције спречавају успешно решавање ситуације са транспортом и ремонтом турбина „Сименс“ за компресорску станицу „Портова“ која осигурава испоруку гаса „Северним током“ европским потрошачима.
Сименсова турбина за гасовод Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СВЕТ
Шолц: Русија да престане са илузорним аргументима и преузме турбину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала