- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Брифинг руске војске: Украјинска војска гранатирала болницу у ЛНР, троје погинуло

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска - архивкса фотографија
Украјинска војска - архивкса фотографија - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Украјинска војска је америчким ракетним бацачем „хајмарс“ гранатирала болницу у Луганској Народној Републици, троје људи је погинуло, а седморе је рањено, рекао је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал пуковник Михаил Мизинцев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Јединице 27. артиљеријске бригаде украјинске војске су 26. августа из америчких ракетних бацача ‘хајмарс’ гранатирале болницу у граду Стаханов у Луганској Народној Републици. У ракетном нападу је зграда озбиљно оштећена и према прелиминарним подацима погинуле су три особе, а седам је повређено“, рекао је Мизинцев.

Он је прецизирао да су команданти украјинских јединица који су издали наређења били свесни да је изабрана мета цивилни медицински објекат (има ознаку у облику црвених крстова на белој позадини), у којој се лече старији људи, деца и труднице.
Мизинцев је позвао Уједињене нације, Црвени крст и Светску здравствену организацију да осуде акције кијевских власти и по хитном поступку предузму мере како не би били гранатирани медицински објекти.
Он је додао и да је украјинска војска у школи у Харковској области поставила складишта и оклопну технику, а да није евакуисала цивиле.
У школи у Белицком у Доњецкој Народној Републици (ДНР) су украјински војници формирали упориште. У близини школе су поставили оклопна возила и артиљерију, а људе из оближњих кућа користе се као живи штит. У још једној школи у ДНР-у у месту Добропоље су формирали касарну и складиште и одатле гранатирају околна насеља.
Начелник Националног центра за управљање одбраном Русије је током брифинга истакао да је Русија за 24 сата евакуисала скоро 25.000 људи из опасних зона Украјине, ДНР-а и ЛНР-а, као и да је укупно од почетка специјалне војне операције евакуисано око 3,7 милиона људи.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
РУСИЈА
Украјински екстремисти планирају да дигну у ваздух водовод, без воде би остало преко 12 хиљада људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала