- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски политичар предлаже референдум о преласку земље на председничку републику

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Лидер партије „Постоји такав народ“ Слави Трифонов намерава да организује референдум на којем ће становништву бити предложено да подржи, или да не подржи стварање председничке републике.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Трифонов је навео да је неопходно уништити не само систем управљања бившег премијера Бојка Борисова, него и цео актуелни политички систем.
„Због тога бисмо волели да кажете – време је да Бугарска постане председничка република или да остане парламентарна. Волели бисмо да вам то питање поставимо на националном референдуму. Одлука треба да буде ваша и каква год да буде биче испуњена, ми ћемо бити ваш гарант у следећем парламенту“, рекао је Трифонов.
У октобру се у Бугарској одржавају ванредни парламентарни избори. Партија „Постоји такав народ“ је у претходном парламенту била на петом месту по броју мандата и у саставу владајуће коалиције. Несугласице с коалиционим партнерима и излазак партије из коалиције довели су до изгласавања неповерења влади, због чега је влада Кирила Петкова поднела оставку крајем јуна.
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СВЕТ
Бугарска иде на ванредне изборе: Парламент није успео да формира владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала