- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Измишљотина је да је планирано убиство Зеленског; Украјина је крива за све цивилне жртве

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Нема никаквих доказа да је Русија, наводно, планирала да убије Владимира Зеленског, то су измишљотине. Што се тиче цивилних жртава, оне су настале због криминалне политике Кијева, који људе користи као живи штит, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у интервјуу француској телевизији ЛЦИ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Нажалост, у рату има жртава. Али оне су у великој мери настале због страшне и криминалне политике коју воде украјинско руководство и украјинска војска. Они користе цивиле као живи штит и америчке ракетне бацаче ‘хајмарс’ распоређују у двориштима школа и вртића. Односно, они тиме што постављају оружје на својој територији и изазивају људске жртве“, рекао је он.

Медведев је истакао разлоге због којих је Русија почела специјалну војну операцију.

„Да је украјинско руководство храбро и да призна реалну ситуацију; да украјинско руководство није осам година протеривало свој народ у Доњецку и Луганску; да тамо није на хиљаде жртава из Украјине и Русије који тамо живе; да НАТО није провоцирао Северноатлантске тежње Украјине; да Украјина није изјавила да је потребно обновити нуклеарни потенцијал, вероватно онда ова војна кампања не би ни почела. Као и да су сви преговори настављени онако како смо причали“, закључио је заменик председника Савета безбедности Русије.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда преговора, током које је руска страна добила писане предлоге украјинске стране, укључујући одбијање чланства у војним савезима, као и идеју да се Крим врати војним путем.
Председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Специјална операција у Украјини
Руски посланик: Кијевски режим прешао све црвене линије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала