- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Русија не жели да затвара гас Европи, али је она ушла у ток америчке политике

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаБрод за полагање гасоводних цеви "Фортуна"
Брод за полагање гасоводних цеви Фортуна - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Русија не жели да затвара гас Европи, деценијама га испоручује, али је Европа ушла у ток америчке политике. Ако Немачка жели да купи течни природни гас у Канади, иако је то скупље од гаса из Русије, нека купује, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ми ништа не желимо да блокирамо. Ми смо деценијама испоручивали гас у Европу. Европа је била задовољна и ми смо били задовољни. То значи да би односи требало да буду прагматични. Међутим, она је сада ушла у ток америчке политике“, рекао је Медведев у интервјуу француској телевизији ЛЦИ.

Он је подсетио на предлог САД који је настао док је Доналд Трамп био амерички председник да се Европљани снабдевају течним природним гасом.
„То је веома скупо и скоро да је нереално. Међутим, Европа је себе довела до такве позиције да озбиљно разматра ту варијанту. Гас који се транспортује гасоводом је много јефтинији, а течни природни гас је веома скуп“, истакао је Медведев.
Заменик председника Савета безбедности Русије је закључио да је немачки канцелар Олаф Шолц отишао у Канаду како би се договорио о испорукама течног природног гаса, мотивишући тако своју жељу тиме да је боље купити гас у демократској, блиској земљи него у Русији.
Хаг - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
РУСИЈА
Хаг тражи изузеће од санкција ЕУ против Русије – због гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала