- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал проговорио о Новаку и УС Опену

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал прокоментарисао је тренутну ситуацију око Новака Ђоковића и то што српски тенисер неће играти на УС Опену. И то је учинио на свој познат, дипломатски начин, али треба рећи да је више пута истакао да му је жао што Србин неће играти.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Надал ће у Њујорку имати прилику да стигне до свог 23. трофеја на гренд слем турнирима и тако поново побегне Ђоковићу на два трофеја више.
„На неки начин знамо да Новак неће играти неко време ако се ништа не мења у смислу правила, зар не? Знамо то од пре неколико месеци. Из моје личне перспективе, то су веома тужне вести. Штета је када најбољи играчи света не могу играти турнир због повреда или из неког другог разлога. У овом случају, не имати једног од најбољих играча у историји на жребу Гренд слема је важан изостанак, зар не? Као што сам рекао, тешко је за навијаче, тешко је за турнир. Према мом мишљењу, тешко је и за играче такође, зато што хоћемо да имамо најбоље могуће такмичење", рекао је Надал.
Он је затим додао да је спорт већи од било ког играча и да живот иде даље.
„Са друге стране, понављам оно што сам рекао неколико пута: спорт је у неку руку већи од било ког играча. Ја сам пропустио много важних догађаја у мојој тениској каријери због повреде, без икакве сумње. Прошле године нисам био овде. Такмичење се наставља. Тениски свет иде напред. Иако није добра вест за све, тенис ће се наставити после мене, после Новака, после Роџера. Сваке године ће бити слем шампион. Без сумње, Новак је један од најбитнијих играча у последњих 20 година, историја нашег спорта. Лично ми га је жао што му није дозвољено да путује овде".
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
„Ђоковићу не дају да игра, трка за највећег у историји нема смисла“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала