- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дискретни херој Србије бацио Арену у транс уз аплауз Новака и Жоца /видео/

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркаш Огњен Јарамаз у дресу Партизана
Српски кошаркаш Огњен Јарамаз у дресу Партизана - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Огњен Јарамаз, бивши кошаркаш Партизана који тренутно брани боје минхенског Бајерна, бацио је у транс око 20.000 навијача у Арени после тројке коју је убацио Грцима и то од таблу, на 1,4 секунде пре краја напада. Нису изостали ни аплаузи Новака Ђоковића и Жељка Обрадовића који су се дигли на ноге и из првог реда испратили ту Јарамазову „лепотицу“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Због повреде првог плејмејкера Василија Мицића који је меч завршио пре времена у сузама, улога организатора игре припала је Огњену Јарамазу.
И оправдао је указано поверење кошаркаш Бајерна, а посебно је све одушевила тројка у последњој четвртини на свега 2:09 минута до краја сусрета и то у тренуцима када су се жилави Грци упорно враћали после осетне предности коју су правили Орлови. На семафору је био исписан резултат 81:76, а онда је Србија побегла на „плус осам“.
Јокић је успео да се избори за један офанзивни скок, одиграо је до Вање Маринковића који је лопту проследио Николи Јарамазу. Дискретни херој Србије је одуговлачио, и преко искусног Ника Калатеса се у једном тренутку само винуо у ваздух, а лопта која је дуго лете ла с тројке, од таблу је завршила у мрежи, после чега је прокључала крцата Арена и готово 20.000 бучних навијача.
Јарамаз је убацио и тројку у првој четвртини уз звукисирене за вођство Србије 31:26, само што му ту није била потребна помоћ табле.
Иначе, није то први пут да Јарамаз постиже такву луду тројку. Чинио је то својевремено и у црно-белом дресу, па се слободно може констатовати да су тројке од таблу његов заштитни знак.
Учинио је то Јарамаз у сезони 2019/20 у дербију Партизана и Цедевита Олимпије у трилер завршници у АБА лиги, када су црно-бели тим кошем Јарамаза однели победу тесним резултатом 96:95.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Србија је оставила срце на паркету, а Пешић загрмео: То су моји лавови!
Јокић и Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Јокићев „сомборски шафл“ и осмех за Јаниса одушевили НБА Француза /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
СПОРТ
МВП Јокић извукао Србију, живе шансе за Мундобаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала