- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Кијев чини све да мисија ИАЕА на Запорошкој нуклеарки буде онемогућена

© Sputnik / Андрей Теличев / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Кијев чини све како би мисија Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) била онемогућена, међутим, ти се планови неће обистинити, саопштено је из Министарства иностраних послова Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Руска страна чини све што је неопходно како би међународна мисија ИАЕА на Запорошкој нуклеарној електрани прошла безбедно и могла да оствари све циљеве. Најважније је да се заустави безакоње у нуклеарној сфери које спроводи режим Владимира Зеленског и да се заврши гранатирање нуклеарке, као и да се осигура њена безбедност“, наводи се у саопштењу.
То је све релевантније с обзиром на то да украјинска војска управо сада гранатира Запорошку нуклеарку и да су четири пројектила пала у област складишта радиоактивних изотопа, додаје се у саопштењу руског министарства.
Украјинске снаге настављају са провокацијама око нуклеарке у Запорожју. Како је саопштило Министарство одбране Русије, украјинска војска је у току протеклог дана два пута гранатирала Запорошку нуклеарну електрану из артиљеријског оружја великог калибра, а у контранападу је руска војска уништила америчку хаубицу М777. Такође је саопштено да су кијевске снаге прекинуле последњи, четврти далековод који води од Запорошке нуклеарке до Украјине, самим тим више не постоји никаква могућност да се та територија снабдева струјом.
Запорошка нуклеарна електрана у Енергодару - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Специјална операција у Украјини
Украјина и Русија дале безбедносне гаранције за посету делегације ИАЕА Запорошкој нуклеарки
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала