- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезди на путу стоје Рус и „дете Маракане“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаСелектор фудбалске репрезентације Русије Станислав Черчесов
Селектор фудбалске репрезентације Русије Станислав Черчесов - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Жреб у Истанбулу спојио је Црвену звезду и Ференцварош у Групу Х Лига Европе, где се налазе још Монако и Трабзон. На клупи мађарског шампиона седи бивши селектор Русије Станислав Черчесов, а члан поменутог клуба је и бивши ђак Звездине школе Жељко Гаврић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Гаврић је за 1,2 милиона евра 12. августа после елиминације од Шерифа у квалификацијама за Лигу шампина отишао са Маракане, али се није изборио за статус првотимца у редовима мађарског шампиона.
Ипак, то не значи да се у наредном периоду под чврстом руком и командом Руса Черчесова ствари неће променити по талентованог офанзивног везисту.
Из Звезде су били крајње јасни после пакленог жреба, јер је спортски директор Митар Мркела директно из Истанбула поручио да Црвена звезда жели пласман у нокаут фазу, упркос чињеници да су ривали тешки и атрактивни, а на том путу стајаће им Рус и „дете Маракане“.

„Група је изузетно јака, али то се очекује када је ово такмичење у питању. Хоћемо са свима да се измеримо, видели сте да ни друге групе нису лаке. Желимо да прођемо ову групу, желимо међу 16 најбољих у Лиги Европе, показали смо у прошлости да то можемо“, рекао је Мркела за Арену спорт са лица места.

Али, далеко од тога да ће петоструком узастопном шампиону Србије бити лако на том путу да презими на евросцени.
Монако је озбиљан ривал који има квалитет за Лигу шампиоа, а Ференцварош и Трабзон шампиони у својим првенствима.
Рус Станислав Черчесов преузео је Ференцварош у децембру прошле године, иако су мађарски медији најављивали Србина Марка Николића, који је претходно водио Локомотиву из Москве и Видеотон и то са великим успехом.
Дуго су вагали челници клуба из Будимпеште између њих двојице, да би коначан избор пао на бившег селектора „зборнаја команде“, који је у дебитантској сезони показао шампионски карактер и одвео је клуб до титуле.
Ференцварош је прошле сезоне играо Лигу шампиона, док је ове баш као и Звезда елиминисан у квалификацијама за елитно такмичење у трећем колу од азербејџанског Карабага (Звезда у плеј-офу), док су у плеј-офу за Лигу Европе без проблема изашли на крај са Шамроком.
Ференцварош је практично одрадио читав посао већ у првом сусрету када је пред својим навијачима славио резултатом 4:0, док су у реваншу славили Ирци минималним резултатом.
Што се тиче Звездиног ђака Жељка Гаврића и његовог учинка у редовима шампиона Мађарске, до сада је одиграо укупно 17 утакмица у свим такмичењима. Дебитовао је прошле сезоне у Лиги шампона, уписао само један наступ.
У првенству се још није уписао у стрелце, није забележио ни асистенцију, док је једини гол постигао у мађарском купу.
Ференцварош је у новој сезони мађарског шампионата тренутно други на табели иза Кишварде, али има чак две утакмице мање и шест бодова из два сусрета уз гол-разлику 5:0, што је нешто налик доминацији коју Звезда има у Суперлиги.
Звезда Макаби - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Паклен жреб за Звезду!
Митар Мркела - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Мркела: Тешки и атрактивни противници – Звезда жели да прође групу!
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
СПОРТ
Звездин џелат и Хрвати избегли „групу смрти“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала