- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Утврђена нова рута за бродове са житом из Одесе, Черноморска и Јужног

© Минобороны Турции / Уђи у базу фотографијаТеретни брод "Разони" са украјинским житарицама
Теретни брод Разони са украјинским житарицама - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Заједнички координациони центар у Истанбулу је објавио нове маршруте за бродове који испловљавају из украјинских лука: Одеса, Черноморск и Јужни, а у оквиру прехрамбеног споразума, саопштио је Заједнички координациони центар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Заједнички Координациони центар најавио је нову руту за бродове који улазе и излазе из три украјинске луке Одеса, Черноморск и Јужни у оквиру Црноморске иницијативе. Нова рута је дугачка 320 наутичких миља и повезује три луке, док се инспекција врши у турским територијалним водама“, наводи се у саопштењу.

Нова маршрута ће бити успостављена од данас, 26. августа. Она ће омогућити да се скрати време транзита по морском хуманитарном коридору и поједноставиће планирање пловидбе.
Подсетимо, извоз украјинског жита из црноморских лука одвија се у оквиру прехрамбеног споразума који су 22. јула потписали представници Русије, Украјине, Турске и УН.
Пакет ових докумената предвиђа укидање ограничења на извоз руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта, а такође одређује алгоритам за безбедан излазак комерцијалних бродова из црноморских лука под контролом Украјине дуж посебно отворених хуманитарних поморских коридора. Хуманитарна операција планирана је уз активно учешће руских официра у оквиру Заједничког координационог центра у Истанбулу.
Теретни брод са житарицама у луци у Одеси - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РУСИЈА
Два украјинска брода са прехрамбеним производима испловила ка Италији и Турској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала