Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ: Београд и Приштина постигли договор о личним картама

© AP Photo / John ThysВисоки представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ објавио је на Твитеру да је постигнут договор Београда и Приштине о личним картама.
"Имамо договор. У оквиру дијалога под покровитељством ЕУ, Србија је пристала да укине улазне и излазне документе за носиоце косовских личних карата, а Косово се сложило да их не уводи за носиоце српских личних карата", написао је Борељ.
Срби са Косова и Метохије, додаје Борељ, моће ће као и сви остали грађани да слободно путују између централне Србије и КиМ, користећи своје личне карте.
"ЕУ је управо добила гаранције од премијера Куртија у том циљу. Ово је европско решење. Честитамо обојици лидера на овој одлуци и њиховом вођству", истакао је Борељ.
Раније данас, председник Александар Вучић је, говорећи о разговорима који су претходних недеља и дана вођени о Косову и Метохији, рекао да када је реч о регистарским таблицама нема договора, али да се нада да ће ЕУ дати гаранције за лична документа.
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак огласио се на Твитеру након објављивања Бореља о томе да је постигнут договор.
Лајчак је на Твитеру поделио објаву шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља, који је написао да су Београд и Приштина постигли договор о личним картама.
"Захваљујем се ДАС Ескобару на дипломатији и на његовом снажном ангажману у подршци дијалогу који води Европска унија", написао је Лајчак..
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Борељ се опет огласио: Срећан сам због договора, али рад још није завршен /видео/
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала