Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа поздравила договор о личним картама

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICСлавко Симић, лидер Српске листе Горан Ракић и Срђан Вуловић
Славко Симић, лидер Српске листе Горан Ракић и Срђан Вуловић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Српска листа поздравила је вечерас договор који је српски преговарачки тим на челу са председником Александром Вучићем постигао у вези са слободом кретања, а којим су пре свега сачувани мир и стабилност и српске личне карте на овим просторима.
"За Србе који живе на Косову и Метохији то је од непроцењивог значаја, јер наш народ најбоље зна колико је непроспаваних ноћи, бриге и стрепње за нама како ћемо дочекати 1. септембар и најављене једностране мере из Приштине, уз појачане тензије на северу покрајине", саопштено је из Српске листе.
Овим договором и додатним гаранцијама које је чврстим и непоколебљивим ставом у заштити националних интереса пре свега Срба са КиМ показао председник Вучић заштићена су, истичу, наша права да достојанствено и слободно живимо на својим огњиштима.
"Осигурано је да нико нема право да дира у српске личне карте Срба са КиМ, чиме је још једном потврђено присуство институција наше државе на овим просторима".
Из Српске листе подсећају да су Срби са КиМ тражили и добили гаранције председника Вучића да их нико неће протеривати са кућног прага и данас, кажу, сведочимо да су наша држава и председник то обећање и испунили.
"Нема сумње да су пред нама бројни изазови, али ми Срби с Косова и Метохије поручујемо да нећемо дозволити ни укидање КМ регистарских таблица државе Србије и да ћемо наставити да на томе инсистирамо и пружамо пуну подршку нашем руководству у свим дипломатским борбама које нас чекају да бисмо сачували мир и стабилност на овим просторима", поручили су из Српске листе.
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Борељ: Београд и Приштина постигли договор о личним картама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала