- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина извезла милион тона пољопривредних производа: Испловила још три брода са житом

© AP Photo / Michael ShtekelТеретни брод Razoni у луци у Одеси
Теретни брод Razoni у луци у Одеси - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Три брода са житом испловила су из украјинских лука у оквиру прехрамбеног споразума, саопштило је Министарство националне одбране Турске.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Наставља се рад на отпремању жита из украјинских лука. Јутрос су из украјинских лука испловила још три брода са товаром жита“, наводи се у саопштењу турског војног ресора на Твитеру.
Како је саопштио председник Украјине Владимир Зеленски, Украјина је из три луке извезла милион тона пољопривредних производа.
„Скоро месец дана је на снази иницијатива за извоз жита, и за то време из три наше морске луке – Црноморска, Одесе и Јужног извезен је први милион тона пољопривредних производа од 24. фебруара“, написао је Зеленски на Телеграму, истакавши да извоз обезбеђује стотине хиљада радних места за грађане Украјине.
Извоз украјинског жита из црноморских лука одвија се у оквиру прехрамбеног споразума који су 22. јула потписали представници Русије, Украјине, Турске и УН.
Пакет ових докумената предвиђа укидање ограничења на извоз руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта, а такође одређује алгоритам за безбедан излазак комерцијалних бродова из црноморских лука под контролом Украјине дуж посебно отворених хуманитарних поморских коридора.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
РУСИЈА
Москва: Бродови са украјинским житом не иду коме је неопходно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала