- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска против антируских санкција: Гас се не преноси у руксаку, Европи су потребни руски енергенти

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Мађарска не жели да разговара о било каквим санкцијама против Русије које се тичу испорука нафте и гаса, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, преноси портал „Телекс.ху“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Мађарска није спремна ни да разговара о било каквим даљим санкцијама у сфери енергетике, ни за гас, ни за нафту. И желео бих да кажем да у томе нисмо једини“, рекао је Сијарто на форуму „Транзит“ у мађарском граду Тихањ.

Како је објаснио, на последњој седници савета министара спољних послова ЕУ, на коме је разговарано о ограничавању увоза нафте из Русије, неколико колега му је пришло и питало га је: „Петер, Ви сте против, зар не? Уз вас смо!“.
По речима Сијарта, „пошто није могуће да се природни гас транспортује у возу или у руксаку“, Европа неће моћи да се ослободи зависности од руских енергената.
„Нема европске безбедности испорука без руских извора енергије“, констатовао је шеф мађарске дипломатије.
Како је додао, влада земље је јасно дефинисала националне интересе и не плаши се да их следи, иако се Мађарска стално суочава са притиском и „политичком уценом“, штитећи националне интересе.
По речима Сијарта, они који говоре истину налазе се под притиском либералног мејнстрима и уколико у земљи политичка стабилност није на одређеном нивоу и, сходно томе, политичка храброст, онда се не усуђују да делују у сопственим интересима.
Раније је премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио да антируске санкције нису пољуљале Москву, него да је Европа изгубила већ четири владе и да се налази у економској и политичкој кризи.
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СВЕТ
Мађарска: Свет се не састоји само од Америке и Европе, земље Истока су покретач економских промена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала