- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Максу славље, Луису нова белгијска главобоља

© AP Photo / Christian BrunaМакс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије
Макс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Холанђанин Макс Ферстапен победник је трке за Велику награду Белгије која је вожена на чувеној стази Спа Франкошап. Актуелни шампион света комплетирао је двоструки тријумф Ред Була, пошто је друго место заузео његов клупски колега Серхио Перез.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Холанђанину је посао био олакшан јер је један од највећих ривала Луис Хамилтон одустао од трке после судара са Фернандом Алонсом на самом старту.
Бранилац титуле је на овој стази дошао до девете победе на 15 трка, а укупно 29. у каријери, после старта са 14. позиције због промене погонске јединице.
Упркос чињеници да је славио чак четири пута на овој стази, Британцу је ово било чак пето одустајање на ВН Белгије која као да је уклета за њега.

„Идиот, затворио сам врата после мега старта и овај човек се понаша као да не зна да вози“, рекао је бесни Алонсо који је наставио трку.

Мерцедес је тако рано испао из трке и могли су само да гледају доминацију Ред Була осведочену у двоструком тријумфу њихових возача.
Иза Ферстапена и Переза, трећи је био Карлос Саинц из Ферарија, а четврти Џорџ Расел из Мерцедеса.
Пети је био Фернандо Алонсо који је девети пут узастопно ове сезоне освојио бодове, што му је највећи успех још од 2014. кад је возио за Ферари, а шести Шарл Леклер из Ферарија.
У генералном пласману, водећи Макс Ферстапен има 284 бодова, Серхио Перез је други са 191, Шарл Леклер има 186, Карлос Саинц 171, Џорџ Расел 170 и Луис Хамилтон 146 поена.
У сваком случају „најбржи“ циркус се наставља. Мерцедес је показао да је брз и квалитетан, Ферари наговестио да би уз пар корекција могао да буде доста опаснији, а Ред Бул је показао колико је доминантан и да их само чудо може одвојити од титуле.
Следећа трка вози се за ВН Холандије на чувеној стази Зандворт наредне недеље.
Пилоты принимают участие в гонке на 16-ом этапе чемпионата мира по кольцевым автогонкам в классе Формула-1 ВТБ Гран-при России 2019 на трассе Сочи Автодром - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СПОРТ
Формула 1 на улицама српске престонице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала