- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачка министарка: Берлин спреман да помаже Кијеву, али сада нема довољну количину слободног оружја

© AFP 2023 / EMIL HELMSНемачка министарка спољних послова Аналена Бербок
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Немачка намерава да помаже Украјини колико год буде потребно, али за сада не може да испоручује све што Кијев жели, изјавила је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок у интервјуу за лист „Билд ам зонтаг“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Наравно, желела бих да се рат што пре заврши, али, нажалост, морамо поћи од чињенице да ће следећег лета Украјини и даље бити потребно ново тешко наоружање. Подржавамо Украјину финансијски и војно – колико год то буде потребно“.
Она је додала да схвата да Украјинци желе брже и веће испоруке.
„Али наше залихе немају велике количине тренутно потребних функционалних, савремених система спремних за испоруку. Такође смо обећали нашим партнерима на Балтику да ћемо штитити сваки угао територије НАТО-а“, додала је министарка.
Припадник немачких војних снага на задатку - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
РУСИЈА
Немамо оружје ни за себе: Немачка у проблему због слања оружја Украјини
Агенција Ројтерс је у уторак саопштила да Немачка планира да Украјини испоручи додатно наоружање у вредности од више од 500 милиона евра. Како преноси агенција, канцелар Олаф Шолц најавио је да Немачка намерава да Украјини испоручи три додатна ПВО система „ИРИС Т“, 10 оклопних возила за евакуацију, 20 ракетних бацача, прецизно навођену муницију и одбрамбене системе против беспилотних летелица. Оружје ће, како наводи извор, бити предато 2023. године, а неке врсте технике можда и раније.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Нови немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
РУСИЈА
Шолц: Украјини смо послали чак и оружје које још нема ни немачка војска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала