- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Папа Фрања спреман да посети Донбас

© AP Photo / Thanassis StavrakisПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања спреман је да посети Донбас, преко Москве и помогне да се успостави примирје у Украјини, рекао је Спутњику председник Светске уније старовераца Леонид Севастјанов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Папа је спреман да дође у Русију у било које време. Што пре дође то боље. Он је спреман да посети Донбас у било ком тренутку, али тамо можеш да стигнеш само преко Русије. Његова идеална визија је да дође у Москву, посети Донбас и оде у Кијев“, рекао је Севастјанов.

Папа је спреман да посети ‘Алеју анђела' и да тамо служи парастос.
Севастјанов је навео да је о томе лично разговарао са поглаваром Римокатоличке цркве и са њим је у контакту сваке недеље.

„Овде постоји једна важна чињеница: папу покушавају да политизију, међутим он није политичар, он се према свима исто односи, за њега је вредност људског живота већа него припадност једној или другој територији или држави. Он је спреман да посети Донбас, да се састане са свима ко жели са њим да разговара, да их види, саслуша и помоли се“, рекао је саговорник.

Севастјанов је раније у интервјуу Спутњику навео да папа не подлеже покушајима украјинског председника Владимира Зеленског и колективног Запада да њиме манипулишу.
У фебруару, у писму Севастјанову и његовој супрузи оперској певачици Светлани Касјан, папа Фрања је назвао лудошћу могући рат западних земаља са Русијом о коме се у медијима расправљало због ситуације у Донбасу и рекао да се моли за мир.
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Специјална операција у Украјини
Амерички лист: Папа Фрања подржава став Русије о кривици НАТО-а за дешавања у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала