- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Процес мултиполарности је незаустављив

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Запад покушава да иде против објективних историјских процеса, који могу успорити формирање мултиполарности, али их не могу зауставити, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу телевизији "Звезда"
„Нажалост, наши западни партнери, који су сада потпуно препустили узде власти Сједињеним Државама, и Британија им се прикључила, покушавају да иду против објективних историјских процеса, који могу успорити формирање мултиполарности, али то неће ни на који начин зауставити“, рекао је он.
Он је истакао да огромна већина држава сматра или оправданим став Русије према вишегодишњим игнорисањем својих легитимних безбедносних интереса од стране Запада, или заузима неутралан став према Москви.
„САД и Велика Британија, праћене послушном Европом, без грижње савести прибегавају методама притиска на несврстане и све друге земље света да промене мишљење о Русији", рекао је Лавров.
"Ломе их на најгрубљи начин. Не стиде се чак ни јавних изјава да ако их неко не послуша, неће бити добро по њих“, додао је руски министар.
Како је истакао, не може се искључити да Запад може „ударити испод појаса”, како би приморало земље-чланице Покрета несврстаних да подрже антируске санкције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала