Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стејт департмент се огласио о договору Београда и Приштине

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Из Стејт департмента поручују, након договора Београда и Приштине о документима и слободи кретања, да су уверени да је дијалог механизам кроз који Београд и Приштина треба да постигну свеобухватни споразум, преноси Газета Експрес.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Такође наводе да САД верују да ће дијалог бити окончан нормализацијом односа и откључати европску будућност Србије и тзв. Косова.
"Питања се решавају кроз дијалог уз посредовање ЕУ, који САД подржавају. Верујемо да је дијалог канал и механизам кроз који Србија и Косово постижу свеобухватан споразум који ц́е се окончати нормализацијом односа две земље који ц́е откључати европску будућност обе земље", наводи се у одговору портпарола Стејт департмента Газети експрес, а преноси Косово онлајн.
Како се додаје, дијалог је у великој мери утицао на решавање спорова између Приштине и Београда.

"У међувремену, иако дијалог има тај стратешки фокус, он се такође показао као веома важан и веома флексибилан механизам за решавање спорова. Дакле, очекујемо да ћемо до краја месеца, на основу обавеза обе стране и напорног рада специјалног представника за Европску унију, пронаћи начин да идемо напред на миран начин", наводе из Стејт департмента.

У суботу је високи представник ЕУ за спољну политику Ђузеп Борељ саопштио да су Косово и Србија постигли договор о идентификационим документима и слободи кретања.
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Борељ: Београд и Приштина постигли договор о личним картама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала