- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешићев рецепт: Да увек играмо одбрану као првих 20 минута против Турске

© Фото : ФИБАСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије успели су да савладају Турску у гостима са 79:72 и тако одрже шансе за одлазак на Светско првенство живим. Имао је Светислав Пешић разлога за задовољство на свој рођендан, а на конференцији за медије је истакао да је задовољан одбраном, посебно у првих 20 минута.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пешић је истакао да зна да његови играчи могу паметно у нападу, али да до сада нису играли одбрану тако добро као у првом полувремену.
„Веома важна утакмица за нас и веома је важно како смо играли првих 20 минута. Они су рецепт како желимо да играмо на Европском првенству. Изврсна одбрана, најбоља до сада и веома паметна игра у нападу. Али, то није изненађење за мене. Знам да имамо таленат у нападу. И морамо да поновимо у наредним утакмицама одбрану из првих 20 минута. После смо изгубили ритам због турског тима, ризиковали су, играли одбрану на ивици фаула и зато смо изгбили контролу. Можда то и није лоше пред Европско првенств у смислу припреме", рекао је Пешић.
Марко Јагодић Куриџа допринео је на овом мечу са седам важних поена.
„Имали смо савршено прво полувреме, али знали смо да је тешко играти на исти начин. Имали су шансу, али показали смо карактер, врло је важна утакмица за нас била и јако смо срећни због победе“, рекао је Куриџа.
Никола Калинић је истакао да је очекивао да ће се противник вратити у другом полувремену.
„Сјајан турски тим, много евролигашких и НБА играча, знали смо да ће се вратити у другом полувремену. ОСтали смо мирни и фокусирани. Имали смо веома две тешке утакмице у пар дана, морамо да напредујемо у неким сегментима, али спремни смо за Европско првенство где се надам да ћемо проћи групу и касније стићи до финала“, рекао је Калинић.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Турска - Србија - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
СПОРТ
Срби јачи од Турака и судија усред Истанбула!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала