Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Нико нема амплитуде као весела дружина из Босне

© Фото : ФИБА БаскетбалЈусуф Нуркић
Јусуф Нуркић  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Прво се говорило да репрезентација БиХ неће ни играти Европско првенство јер Савез нема новца да покрије трошкове, потом су заиграли против Црне Горе у квалификацијама за Светско првенство и изгубили 20 разлике, да би потом добили Француску, једног од највећих фаворита на Евроспком првенству.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Можемо слободно да кажемо да баш толике аплитуде нема ниједна репрезентација која се спрема за Евробаскет. Од могућег неиграња, до победе над моћним Французима.
Тресла се дворана Мирза Делибашић у Сарајеву, играо се продужетак, грмело је са трибина, а БиХ је на колена бацила играче као што су Еван Фурније, Гершон Јабуселе, Тома Ертел, Руди Гобер, Венсан Поарје... Заиста утакмица за памћење.
И то све неколико дана пошто је Босна изгубила убедљиво у Морачи од Црне Горе. О свему је говорио Миралем Халиловић, капитен екипе.
„Против Црне Горе је било смешно. Срам нас је било. Погледам Јуку, срамота га. Мусу, мене. Возили смо се бусем, не знам да ли је ико спавао. Радили смо одлично, момци се жртвују, нико се не жали, а било је разлога за жалбе. Нико није излазио у јавност. Сви су нам окренули леђа, нисам могао веровати да нам људи упуте толико критика. У неку руку је испало добро. Али ми смо се осећали катастрофално. Не може се тим направити након 10 дана", објаснио је Халиловић.
БиХ је у Црној Гори дотакла кошаркашко дно, није личила екипа Адиса Бећирагића на озбиљну екипу, пуцала је по шавовима.
Али, у три дана између тог и меча са Французима, нешто је кликнуло, нешто се променило.

„Ово је једна од највећих победа у последњих 15-ак година. Још је бољи осећај што смо добили Француску где играм већ годинама. Показали смо да можемо играти против оваквих репрезентација. После Црне Горе било нас је срамота и данас смо изашли с невероватном енергијом. Показали смо карактер и уверен сам да можемо направити још доста тога", истакао је капитен Халиловић.
На све то је дода да му је драго што је национални тим зачепио уста критичарима.
Дакле, кошаркаши БиХ не само да су морали да размишљају о томе да ли ће уопште играти овог лета, већ се и део јавности окренуо против њих када су изгубили у Морачи. Па се чак и Џанан Муса повредио.
Али, уследио је велики повратак после тога.
Босанци имају респектабилан састав, када се погледа папир.
Прво име је свакако НБА кошаркаш Јусуф Нуркић, а прати га нови кошаркаш Реал Мадрида Џанан Муса. Имају и помоћ у виду странца ЏонаРоберсона, ту су и искусни абалигашки, квалитетни играчи, попут Едина Атића, Кенана Камењаша, Амара Гегића, Санија Чампаре и Александра Лазића, а у тиму се налази и Адин Врабац, бивши играч Партизана. Уз капитена Халиловића, очигледно имају чему да се надају.
Довољно је само погледати како је Нуркић закуцао против Француза и биће свакоме јасно да са Босанцима нема шеге.
Босанци ће на Евробаскету играти у изузетно јакој групи у којој су управо Француска, али и Литванија, Словенија, Немачка и Мађарска.
Показали су већ да могу свакога да изненаде.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Србија - Грчка, кошарка - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Шта још треба Србији за пласман на Мундобаскет?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала