- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Савет безбедности Русије: Украјинске специјалне службе дистрибуирале дрогу у Русији

© Министарство Одбране Републике СрбијеДрога
Дрога - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Украјинске специјалне службе су бирале дилере наркотицима и на разне начине допринеле дистрибуцији дроге на територији Русије, изјавио је заменик секретара Савета безбедности Русије Александар Гребенкин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Већ је установљено да су украјинске специјалне службе бирале на територији своје земље потенцијалне криминалце, снабдевали их новцем и опремом, а све са циљем да се дрога шири по територији Русије“, рекао је Гребенкин у интервјуу „Росијској газети“.

Према његовим речима, основни акценат је стављен на рад са младима. Управо су зато уместо класичних опијата Украјинци дистрибуирали, популарну међу тинејџерима синтетичку дрогу, комбиновали су соли и спид, појаснио је заменик секретара Савета безбедности Русије.
Поуздано се зна да је Служба безбедности Украјине била на челу нарко лабораторија у Русији, које су ове године, између осталог, ликвидиране у Московској области, додао је он.

„Тренутно руска полиција бележи значајно смањење и заустављање протока дроге у Русију из Украјине, као и компонената за њихову производњу. Прекинула је рад и великог броја сајтова за интернет продају дроге чија се администрација налази на украјинској територији. Притом, до 2022. године њихово тржиште је било око 20 одсто удела у руским наркотицима", изјавио је Гребенкин.

Он је навео да се број трансакција првих дана специјалне операције смањио за 10 одсто и наставља да се снижава, а број активних интернет продавница за продају дроге се упола смањио.
Пилуле - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
РУСИЈА
„Да се руска омладина утопи у наркотицима“: Кијев покренуо хибридни рат синтетичким дрогама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала