- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији ускоро почињу вежбе „Восток 2022“: У маневрима ће учествовати више од 50.000 војника

© Sputnik / Vitaliy AnkovМешовите тактичке вежбе 5. комбиноване армије Источног војног округа у Приморском крају
Мешовите тактичке вежбе 5. комбиноване армије Источног војног округа у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
На седам полигона Источног војног округа у Русији од 1. до 7. септембра одржаће се војне вежбе „Восток 2022“, а у њима ће учествовати више од 50.000 војника, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Стратешке командно-штабне војне вежбе 'Восток 2022' одржаће се од 1. до 7. септембра 2022. године под руководством начелника Генералштаба Оружаних снага Русије. Увежбаваће се одбрамбена и офанзивна дејства на седам полигона Источног војног округа“, саопштио је руски војни ресор.
На вежбама ће се разрађивати различите варијанте дејстава видова војске и коалиционих групација трупа у интересу осигуравања војне безбедности Русије и њених савезника у зони одговорности Источног војног округа.
Из састава Оружаних снага Русије у вежбама ће учествовати органи војне команде и снаге Источног војног округа, део Ваздушно-десантних снага, војно-транспортне и авијације дугог домета.
У маневрима ће такође учествовати оперативне командне групе, војни контингенти и посматрачи из ОДКБ, ШОС и других партнерских држава као што су Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргизија, Кина, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.
У вежбама ће бити ангажовано преко 50.000 војника, више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући преко 140 летелица, 60 војних бродова, чамаца и помоћних пловила.
Основна тактичка дејства биће одржана на полигону Сергејевски у Приморју. Снаге Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Кине одржаће у Јапанском мору заједничке вежбе.
Током вежби команданти и штабови ће усавршити вештине управљања видовима војске и коалиционим групацијама приликом одбијања агресије у источном правцу и у далекоисточној морској зони.
Како је саопштило Министарство одбране, акције укључених трупа биће у складу са Споразумом о јачању поверења у војној области у пограничном подручју, склопљеном 1996. године између Русије, Казахстана, Киргизије, Таџикистана и Кине.
Военные учения Восток-2018 - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РУСИЈА
Војне вежбе Русије и Кине – трн у оку НАТО и Вашингтона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала